Choć witryny XIX-wiecznej kamienicy przy Emilii Plater ukazują wnętrze Aruby jako pozornie niewielkie – pozory mogą mylić.
Już od progu, naszych Gości wita otwarta kuchnia, gdzie poczuć można unoszący się zapach podpalanego rozmarynu, którym Szef Kuchni dekoruje żeberka.
W lokalu znajduje się ponad czterdzieści miejsc siedzących. W sali głównej połączonej z otwartą kuchnią do dyspozycji Gości jest kilka stolików dwuosobowych, które w razie potrzeby mogą łączyć się w dowolnych konfiguracjach.
Idąc w głąb restauracji, przechodzimy do kolejnego pomieszczenia, którego centrum stanowi masywny, drewniany, wspólny stół. Tuż obok znajduje się niewidoczny z ulicy bar oraz kilka stolików zapewniających większą intymność.
Na życzenie Gości udostępniamy również małą salkę z osobnym wejściem, którą można całkowicie oddzielić od reszty lokalu.
Przytulne wnętrza restauracji wypełnia naturalna cegła, drewniana i blisko dwustuletnia ściana oraz botaniczne grafiki prezentujące zioła używane w naszej kuchni.
Restauracja dysponuje barem z szerokim wyborem klasycznych koktajli. To, co je wyróżnia, to podwójna zawartość alkoholu.
W sezonie wiosenno-letnim udostępniamy piękny arubowy ogródek, w którym spędzić można magiczne wieczory!